Képkártyák: csoda eszköz, ami mindig működik?


Képkártyák: mágikus csoda eszköz, ami mindig működik?

Szirtesi-Nagy Réka vagyok, az Élet-Öröm Programok által szervezett
Team coach és trénerképzés vezető oktatója.

 

Az utóbbi években az egyik népszerű tréneri eszköz a képkártya,
ennek megfelelően nagyon sokféle elérhető belőle a piacon:
kis méretű, nagyméretű, tematikus, írható, színes, fekete-fehér,
és a sort hosszan lehet folytatni.

Vajon miért ilyen népszerűek a képkártyák és vajon minden csoportnál működnek-e?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a képkártyák valóban nagyon könnyen bevonják az embereket a beszélgetésbe, és sok esetben megnyílnak és szívesebben mesélnek magukról direkt vagy indirekt módon.
Az agyunk nagyon könnyen asszociál: ha látunk egy képet, azonnal bekapcsol ez a készség és bármiről eszünkbe jut valami, ami éppen a témához kapcsolódhat. Egy kép többet mond ezer szónál - tartja a mondás, de vajon van-e olyan, hogy valakinél egyáltalán nem működik?

Az utóbbi években megszámlálhatatlanul sok helyzetben használtam a képkártyákat, és az esetek többségében gyerekek és felnőttek egyaránt nagyon élvezték. Néhány olyan alkalmat tudok felidézni, amikor a kártyák láttán egy-egy résztvevő felkiáltott, hogy “jaj ne, mi ez?” vagy “na, én aztán nem fogok kártyázni”.
Ilyenkor természetesen nem erőltetem; bátorítom őket, hogy próbálják ki, és ha ennek ellenére nem szeretnék, akkor elengedem. 

Vajon miért nem működik mindenkinél?
A rövid (és kicsit talán sablonos) válasz az, hogy mert nem vagyunk egyformák.
A kicsit hosszabb (és valamivel tudományosabb) válasz pedig Howard Gardner többszörös intelligencia elméletéből következtethető: az emberek eltérő mértékben erősek az egyes intelligenciák területén, és mindenki a saját preferenciáinak megfelelő gyakorlatokat kedveli jobban. A képkártyák azok körében nagyon népszerűek, akik a képi-vizuális területen erősek, és a kutatások alapján ez gyakran benne van a domináns intelligenciák körében.

Mit lehet tenni, ha valakinek nagyon nem jön be ez a típusú gyakorlat?
Egyrészt, érdemes arra biztatni, hogy lépjen ki a komfortzónájából, kísérletezzen, próbálja ki és figyelje meg, mi történik akkor, ha kipróbál olyasmit, ami elsőre nem komfortos.
Másrészt, amikor jobban megismerjük a csoportot, és felfedezzük az egyes intelligenciák jeleit a résztvevőkön, könnyedén lehet úgy alakítani gyakorlatokat, hogy a többség vagy akár mindenki számára legyen benne érdekes, izgalmas, vagy akár jó értelemben vett kihívást jelentő feladat.

A Team coach és tréner képzésünk során több alkalommal foglalkozunk azzal, hogy milyen eszközök segítenek minket a tudatos tréning, vagy team coach ülés tervezésben, amennyiben szeretnénk a többszörös intelligencia szemszögéből is felépíteni a gyakorlatok dinamikáját.

A klasszikus gyakorlatok mellett több olyan feladatot lesz lehetőségetek kipróbálni, ahol coachként, trénerként és résztvevőként is ránézünk arra, hogy mitől működik jól egy program, és hogyan jön létre a “betalált” érzés.

A saját élmény elengedhetetlen része a programnak: a képzés résztvevői először saját magukon tanulják meg felismerni a többszörös intelligencia jeleit, önértékelés és teszt segítségével, ez ad majd egy biztos alapot ahhoz, hogy a résztvevőkhöz jól illeszkedő programot találjanak ki.

Ha szeretnél Te is felkészülten támogatni csoportokat akár coaching, akár tréneri eszközökkel, akkor várunk szeretettel Team coach és Tréner képzésünkön.