Team Coach és Tréner képzés

2022 márciusában indítjuk el a Team Coach és Tréner képzésünk újabb évfolyamát,
amely ötvözi a személyes és online oktatási lehetőségeket,
valamint alap- és emelt szintű tematikát is tartalmaz.

A képzés felépítése

1

Coaching alapjai

(választható)

A modul időtartama: 3 hét, összesen 28 óra.

2

Team Coaching modul

(választható) és vizsgával zárul

A modul időtartama: 5 hét, összesen 56 óra.

3

Tréner alap szintű modul

(választható) és vizsgával zárul

A modul időtartama: 6 hét, összesen 58 óra.

4

Tréner emelt szintű modul

(választható)

A modul időtartama: 2 hét, összesen 24 óra.

A képzés során összesen négy modul közül választhatsz. Bármely modult választhatod önmagában, kivéve a coaching alapjai modult, amely azok számára kötelező, akik úgy szeretnék elvégezni a Team coaching modult, hogy korábban nem végeztek coach képzést.
A tanfolyam során minél több választasz, a modulok egységárai annál kedvezőbbek számodra.

Ezen modul során megismerünk és elsajátítunk a valós és önreflexióra alapuló önismeret tudnivalói mellett különböző coaching technikákat, folyamatmodelleket, valamint gyakoroljuk a különböző coaching eszközöket. Ezen felül megismerkedünk a Nemzetközi Coach Szövetség etikai és kompetencia elvárásaival.
Ezen modul kötelező modul azok számára, akik korábban nem végeztek coach képzést. Lényeges, hogy a tematikai rész nem választható külön és nem biztosít coach tanúsítványt számodra. 

Ezen tematikai rész elvégzése után képes leszel alap szinten coaching beszélgetéseket lefolytatni, és emellett a modul során felkészítünk Téged a Team coach tananyag elméleti és gyakorlati elsajátítására.
A modul részét képezi, hogy a tanfolyami időpontokon felül, a magabiztos gyakorlatos megszerzésének céljából coaching beszélgetéseket is teljesítened szükséges, amelyben mentoraink segítenek majd Téged.
A modul önmagában nem választható, célja, hogy a coaching tapasztalat nélkül érkező hallgatóinkat felkészítse a Team Coach modulra.

 

A modul időtartama: 3 hét, összesen 28 óra.

A modul elvégzése nem kötelező.

A tanfolyam ezen szakaszában megismerkedünk és gyakoroljuk azokat a technikákat, amelyeket hatékonyan tudunk csoportos, team coaching programok során használni, továbbá megosztjuk Veletek, mi a különbség csoportos coaching, teamcoaching és tréning között. 
Ezen fejlesztési forma közelebb áll a coachinghoz, mint a tréninghez, és kiváló indulási alapot jelenthet azok számára, akik eddig egyéni üléseket vezettek, ám a jövőben szeretnének csoportokkal is foglalkozni.
A modul során megismerjük és gyakoroljuk az action learning módszertanát is, amely az egyik leghatékonyabb eszköz, amennyiben egy csoport erejét és tudását szeretnénk felhasználni az egyén problémájának megoldására.

Ezen képzési rész során üzleti szemlélettel dolgozunk, és ebből fakadóan betekintést nyerünk a jelenkor két legfontosabb tényezőjének, az agilitásnak és a rezilienciának az elméleti és gyakorlati megközelítéseibe.
Annak érdekében, hogy ne csak szakmailag, hanem üzletileg is sikeres coach hivatást tudjunk felépíteni, a képzés ezen szakaszában elméleti és gyakorlati betekintést is nyújtunk a személyes márkaépítés kezdeti lépéseibe, valamint áttekintjük a vállalkozásindítási és építési tudnivalókat.

Ezen tematikai rész elvégzése után képes leszel felkészülten vezetni Team coaching üléseket és coaching eszközökkel támogatni csoportokat.

A Team coaching modulon azok vehetnek részt, akik korábban végeztek coach képzést, vagy elvégzik a Coaching alapjai modult.

 

A modul időtartama: 5 hét, összesen 56 óra.

A modul elvégzése nem kötelező.

A modul vizsgával zárul.

Ezen tematikai részt azoknak ajánljuk, akik korábban még nem végeztek trénerképzést.

A tréneri alap szintű modul megadja mindazokat az ismereteket, gyakorlati tudást és saját élményt, amelyek képessé tesznek Téged arra, hogy önállóan megvalósíts egy komplex tréningnapot az igények tisztázásától, a tréning aprólékos megtervezésén és összeállításán át egészen az utómunkáig.

Komplex módszertant oktatunk, mely tartalmazza a tréneri hivatáshoz szükséges alap tematikus ismereteket (személyiségtípusok, DISC, asszertív kommunikáció, szükségletek és igények, visszajelzési technikák) de a hangsúlyt a könyvekből is elsajátítható elméletek helyett a saját élményű, tapasztalati tanulásra és a gyakorlatokra helyezzük. A modul során fókuszálunk az önismeretre, a kommunikációra és a tréningmódszertanra (felépítés, gyakorlattípusok, eszközök stb.).

Azoknak ajánljuk elsősorban, akik:
- még nem tartottak tréninget, de szándékukban áll,
- tartottak már tréninget, de szeretnék rendszerbe terelni és kiegészíteni, elméletileg is megalapozni a tudásukat,

- coachként más fejlesztési irányok iránt is érdeklődnek, szélesíteni szeretnék a portfoliójukat,
- vezetőként gyakran tartanak a munkatársaknak belső tréningeket, oktatásokat és ehhez szeretnétek módszert tanulni,
- karrierváltásban gondolkodnak és szívesen foglalkoznának emberekkel, csoportokkal,
- azt érzik, egyszerűen erre születtek :)

A modul során a tréneri mesterség mellett foglalkozunk a brandépítéssel, a személyes márka felépítésével, valamint a vállalkozásindítás kérdéseivel is - megadjuk a kezdő lökést ebben is (akárcsak a Team coaching modulban)
Ajánlunk szakirodalmat, mutatunk és közösen végrehajtunk gyakorlatokat, megtanulunk közösen reflexiót írni, és mentoráljuk a résztvevőket menet közben.

A képzés ezen moduljának elvégzése után magabiztosan leszel képes teljeskörűen megvalósítani különböző tréningeket.

 

A modul időtartama: 6 hét, összesen 58 óra.

A modul elvégzése nem kötelező.

A modul vizsgával zárul.

EZen modult ajánljuk azoknak, akik már szereztek tapasztalatot trénerként vagy trénerképzést végeztek korábban.

A trénerképzés haladó moduljában elmélyítjük a tréneri kommunikációs készségeket, foglalkozunk a tudatos jelenlét kérdésével, a különböző előadói stílusokkal, valamint részletesebben a hitelességgel és az etikai kérdésekkel.
A csoportdinamikában és a konfliktuskezelésben más módszertanok technikáiból mutatunk olyanokat, melyek tréningen is jól használhatóak (resztoratív szemlélet és megoldásfókuszú gondolkodás).

A haladó modul egyik kiemelt témájaként kezeljük majd a csoportban megjelenő ellenállást és annak kezelését.

Azoknak ajánljuk a modult, akik:
- elvégezték vagy tervezik elvégezni az alap trénerképzést,
- gyakorló trénerek, akik hisznek a folyamatos önfejlesztésben, és nyitottak az új ismeretekre és a folyamatos önreflexióra,
- belső trénerként dolgoznak és szeretnének továbbfejlődni,
- új inspirációra vágynak, új gyakorlatokra és szemléletre,
- szeretnék frissíteni a tréneri eszköztárukat és mélyíteni a szakmai önismeretüket.

 

A modul időtartama: 2 hét, összesen 24 óra.

A modul elvégzése nem kötelező.

Érdeklődöm a képzés iránt

Jelentkezés

Nyílt napra jelentkezem

Jelentkezés

Jelentkezem a képzésre

Jelentkezés

Korábbi tanfolyam képek

Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022
Team Coach és Tréner képzés - 2022

Beszámolók

A képzés nagyon interaktív volt és erősen gyakorlati fókuszú. Rengeteget tanultam a tréneri szakmáról és azóta el is kezdtem vállalaton belül tréningeket tartani/megszervezni. Szívből ajá…

Elolvasom
feedbacks/feedback-62098.jpeg
Tímea

Team Coach és Tréner képzés

Egy élmény volt a képzés. Segítőkész csapat, sok jó tréner és gyakorlat. Ajánlom mindenkinek, aki lendületes képzésre, újszerű ötletekre, és vidám percekre vágyik. Amihez m&e…

Elolvasom
feedbacks/feedback-1049.jpeg
Erika

Team Coach és Tréner képzés

Olyan gyakorlatias és élményalpú képzés, amellyel sokszor elrepült a péntek este. Az elején azért vágtam bele a tréner és team coach modulba, mert érdekelt a téma, most már alig vá…

Elolvasom
feedbacks/feedback-19556.jpeg
Linda

Team Coach és Tréner képzés