Munkavállalói élmény alapú szervezetfejlesztés

Az Igikai Business Education munkavállalói élmény alapú szervezetfejlesztési tanácsadással is támogatja hazánk vállalatait.

Mi is naponta megtapasztaljuk azon pozitív érzést, hogy őszinte emberek társaságában, örömteli célokért dolgozhatunk, és harmónikusan működő közösséget építhetünk. Szeretnénk hozzájárulni, hogy ezt Te is, Ti is átéljétek a mindennapokban.

Hiszünk abban, hogy a munkavállalói élmény fokozása minden egyes vállalatnál megvalósítható, vagy tovább fejleszthető. Hiszünk abban, hogy a modern, kollégákat a középpontba helyező gondolkodás, a munkavállalói élmény kialakítása érdekében tett lépések jelenleg a leghatékonyabb megoldásai a munkaerő bevonzásnak, megtartásnak és ezen keresztül az üzleti sikeresség elésérének.

- Számodra is erős kihívást jelent a megfelelő alkalmazottak “elcsábítása” és megtartása?
- Számos költséges továbbképzés, tanfolyam, tréning ellenére akadozik a mindennapokban a stresszkezelés, asszertív kommunkiáció? 
- Továbbra is feloldatlanok maradtak a különböző szervezeti diszfunkciók, - konfliktusok?
- Értékes szaktudású munkavállalóid elvándorolnak és szerintük a céged nem tartotta be, amit korábban ígért, esetleg a bánásmódra panaszkodtak?
- Vállalatod értékeinek megjelenése jellemzően önformálódó és sokkal inkább elhanyagolt, mint tudatos és felépített?
- A központi fókusz mindig is a külső kommunikációra esett, jóval kevesebb figyelem jutott a munkavállalóid bevonására a márkaépítés terén?
- Érezhetően elhaladnak melletted a versenytársaid, pedig igazán minőségi terméket és /vagy szolgáltatást nyújtasz a piacon?

Amennyiben úgy tapasztalod, hogy a fenti kérdések közül egy vagy több is vonatkozik Rád és cégedre, akkor talán jogosan merül fel Benned, mit kellene másképp tenned, miképp fogj hozzá vállalatod, vállalkozásod fejlesztésének?

A mi közreműködésünkkel és támogatásunkkal az eddig rejtett, vagy önmagától rossz irányba tartó folyamatok világossá, alakíthatóvá és működővé válnak.

Mi is az employee experience, azaz a munkavállalói élmény alapú szervezetfejlesztés, és miért jelent megoldást a fenti problémákra?

Röviden és egyszerűen fogalmazva: olyan vállalati légkör létrehozása, ahol a munkavállalók örömben és flow élménnyel telve dolgoznak, ebből fakadóan sokkal magasabb teljesítményt nyújtanak és elköteleződnek a vállalat mellett.

A munkavállalói élmény (employee experience) alapú szervezetfejlesztés célja, hogy hatékonyan, eredményesen, és hosszútávon működjön a vállalatod, amely olyan emberek együttműködésén keresztül valósul meg, akik elkötelezettek, örömmel telve és víziók által vezérelve dolgoznak, és élményként élik meg a növekvő produktivitásban való részvételt.

A pozitív munkavállalói élmény biztosítása jelenleg a leghatékonyabb módja annak, hogy a vállalatok vonzóak és hitelesek maradjanak a munkaerőpiacon, ami alatt nemcsak az új szakemberek megszerzését értjük, hanem a már képzett alkalmazottak megtartását is. Mindezek igazak multinacionális méretű és KKV szektorban működő vállalatok esetén is!

Jelenkorunkban már nem elégséges kizárólag csak a szervezeti struktúrára, folyamatrendszerekre, feladatkörök és ezekhez szükséges hard és soft skillek összehangolására, átszervezésére koncentrálni. A munkavállalói élmény kialakítása egy vállalat esetében számos terület fejlesztési lépéseinek ötvözéséből áll, és megtalálható közöttük meglévő folyamatok átgondolása, átszervezése, és akár új területek bevezetése is. Programjaink szerves részét képezi a munkavállalók tapasztalatainak megértése, feldolgozása, amelyekből fakadó változtatási tervek és lépések kulcsfontosságúak.

Hogyan zajlik a szervezetfejlesztesi programunk, mit kapsz általa?

1. Teljeskörű, ingyesen felmérést végzünk a cégednél, mely során feltérképezzük a problémákat, erősségeket, gyengeségeket.
2. Az információk birtokában pontos diagnózist és fejlesztési tervet dolgozunk ki számotokra.
3. Közös döntések során kialakítjuk, hogy mely lépéseket valósítjuk meg Veletek együttműködésben.
4. Igényeitek alapján, és abból a célból, hogy a pozitív változás tartós maradjon, egy- vagy több kollégátokat továbbképezzük.

Szervezetfejlesztési megközelítésünk az alábbi területeket helyezi előtérbe:

1. Vezetőképzés
- Coaching szemléletű vezetés
- Érzelmi intelligencia fejlesztése
- Visszajelzési kommunikáció

2. Szervezet- és folyamatfejlesztés
- Teal szervezeti alapelvek beépítése
- Fordított delegálás és bevonás felépítése
- Holokratikus szervezeti felépítés részleges bevezetése
- Projekt menedzsment kialakítása

3. Employer Branding
- Vállalati értékrendszer és hit- vallás felismerései, formálása
- Munkáltatói márkaépítés tudatossá tétele

4. Motiváció fejlesztése
- Flow élmény kialakítása, fokozása
- Munkavállalói Életút tervezése
- Burnout folyamat megelőzése, kezelése

5. Generációk közötti problémák kezelése
- Eltérő értékrendek és prioritások összehangolása
- Alkalmazkodási képesség fejlesztése
- Együttműködés megvalósítása

6. Kommunikáció fejlesztése
- Asszertív kommunikáció elsajátítása
- Online (és intranetes) platformok megalkotása
- Konfliktuskezelési rendszer és szokások tudatos kialakítása

7. Corporate Health programok
- Vállalati egészség (táplálkozás és mozgás) programok kialakítása
- Megfelelő irodai berendezések megválasztása
- Stresszoldás, relaxáció
- Egészségkultúra fejlesztése

8. Kreativitás fejlesztése
- Service design alkalmazása munkahelyi folyamatokban

Amennyiben Te is arra vágysz, hogy munkavállalóid magasabb produktivitás közben hosszú távra köteleződjenek el vállalatod mellett, és nyitott vagy a legmodernebb, és egyre elterjedtebb szervezeti változásokkal való megismerkedésre, akkor szívesen vesszük fel Veled a kapcsolatot!


Miért minket válassz?

- Módszereink és megoldásaink egyszerre hatékonyak, könnyen alkalmazhatóak,
- tudományos háttér áll mögöttünk,
- szervezetfejlesztéseinket kizárólag több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, személyes és céges környezetben egyaránt otthonosan mozgó, kvalifikált tanácsadók valósítják meg.
- programjaink az előzetes felmérésnek, valamint a gondos utánkövetésnek köszönhetően olyan mély és komplex fejlődést idéznek elő a szervezetben, amely életreszóló változásokat hoz.

Érdeklődsz programjaink iránt de még nem döntöttél, hogy melyik való neked igazán?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

Csapatunk

Fejes János

Fejes János

Igazgató, ICF ACC Coach és Tréner

Fejes János vagyok, az Élet-Öröm Programok vezetője, ICF ACC coach és tréner.

Több, mint egy évtizede egyre szélesebb keretek között segítem
és támogatom a hozzám fordulókat abban, hogy az értelemmel bíró élet öröme,
és az elégedettség érzése jellemezze mindennapjaikat.

Rendszeresen vezetem az általunk megalkotott önismereti
és önfejlesztő tanfolyamokat, life, business és team coach,
valamint munkavállalói élmény szakértő képzéseket.

Elolvasom
Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

ICF ACC coach, tréner

Szirtesi-Nagy Réka vagyok, ICF ACC minősítéssel rendelkező coach.

Coachként azzal dolgozom, ami van, ami már jól működik és amire építeni lehet: az ügyfél erőforrásai, motivációja, szándékai adják a folyamat alapját.

Trénerként pedig a legjobb tudásom szerint osztom meg a résztvevőkkel azokat a módszereket, jó gyakorlatokat, eszközöket, amelyek az elmúlt 12 évben a legjobban szolgálták a folyamatok eredményességét.

Elolvasom
Kulcu-Gusztafik Anita

Kulcu-Gusztafik Anita

ICF ACC Egyéni, Team & Group Coach

Minden nap hálás vagyok,
hogy a coaching módszertanának varázslatos erejét használhatom az embertársaim támogatása során, és örülök, hogy részese lehetek annak,
hogy mások is elmerüljenek ebben a csodálatos világban.

Elolvasom
Mézes-Lendvai Dorottya

Mézes-Lendvai Dorottya

Tréner, ICF ACC coach

Mézes-Lendvai Dorottya vagyok, nemzetközi minősítéssel (ICF ACC) rendelkező business- és karrier coach, generációs szakértő.

Business- és karrier coachként többnyire munkahelyi elakadásokban, karrierváltásban és a belső motiváció újra felfedezésében támogatom ügyfeleimet.
A Nemzetközi Coach Szövetség tagja vagyok, ezen kívül coach oktatóként évek óta tanítok budapesti és online coach képzésekben.

Elolvasom
Ott Stefánia

Ott Stefánia

Pszichológus, Coach, Tréner

Ott Stefánia vagyok, pszichológus, coach és tréner.

Nemzetközi tanulmányok és az autogén tréning képzettség megszerzése után a kereskedelemben helyezkedtem el vezetőként, hisz már a pályaválasztásom előtt is érdekelt a fogyasztói magatartás és a fogyasztói döntések,
a reklám- és gazdaságpszichológia.
Nemzetközi munkakörnyezetben lehetőségem nyílt a vezetői szerepet a fejlesztési szemlélettel, módszerekkel, tréninggel és magasabb szintű szervezetfejlesztési folyamatokkal összekötni.

Elolvasom
Parák András

Parák András

Pszichológus, ICF ACC Coach

Parák András vagyok, pszichológus, doktorandusz hallgató, ICF ACC coach.

Kutatási témám a munkafüggőség, szereztem tapasztalatot egyetemi kortárs segítőben, cégeknél, vezettem egyéni eseteket, tréningeket,
önismereti társasjáték- és filmklubokat.
Segítői munkámban az önazonosság elérésére fordítok kiemelt figyelmet.
Hiszem és tapasztalom, hogy az ember akkor tud igazán kiteljesedett életet élni, ha tudatosan felfedezi önmagát a társadalom, család és kultúra által ránk terhelt elvárások és szerepek alatt.

Elolvasom
Csabai-Paska Böbe

Csabai-Paska Böbe

ICF ACC coach és szupervizor

Csabai-Paska Böbe vagyok, coach és szupervizor. 

Számomra a coaching és a szupervízió egyaránt hivatás. Mindkét szerepben arra törekszem, hogy segítsem a velem szemben ülőt kapcsolódni önmagával, elfogadással, türelemmel és szeretettel viszonyulni saját maga felé, mert ez az, ami lehetővé teszi a vágyott változást, fejlődést. 

Hiszek a partnerségben és abban, hogy a közös munka közös tanulást,
közös fejlődést jelent.

Elolvasom
Polgári-Kovács Blanka

Polgári-Kovács Blanka

Vezetőfejlesztő, Coach

Polgári-Kovács Blanka vagyok. Életvezetési-, karrier-, és vezetőfejlesztő coachként és trénerként is hozzájárulok ahhoz, hogy az emberek életének minősége jobbá váljon.

Olyan általuk vágyott pozitív változást érünk el az ügyfeleim életében mind coaching tevékenységek, mind pedig tréningek révén, melynek köszönhetően kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb, így boldogabb,
tehát hozzájuk méltó életet élhetnek.

Elolvasom
Dr. Gyene Zsuzsanna

Dr. Gyene Zsuzsanna

Life- és business coach

Dr. Gyene Zsuzsanna vagyok, life és business coach.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának elvégzése után költöztem Budapestre 2009-ben.
Coachként a fő fókuszterületeim az emberi kapcsolatok, a valódi hivatás megtalálása, a stresszkezelés, az önismeret, és saját érintettségből fakadóan a meddőségi problémákkal küzdők segítése pszichés gátjaik feltárásában és ledöntésében.
Utóbbit a GyereBaba Program asszisztenseként is gyakorlom.

Elolvasom
Gelencsér Adrienn

Gelencsér Adrienn

Dietetikus, coach

Gelencsér Adrienn vagyok.
2014-től regisztrált dietetikusként a Mens Mentis Egészségcentrum munkatársa voltam, 2017-től a Sportkontroll keretein belül gyakorlom hivatásomat.
Coachként az életmódváltás pszichés részének is kiemelt figyelmet szentelek.

Elolvasom
Nagy Emőke

Nagy Emőke

Tréner, coach

Nagy Emőke vagyok, tréner és coach.

Minden általam elvégzett képzés (coach, teamcoach, mediátor, megoldásfókuszú képzések, lean, vállalkozásfejlesztés, vezetőképzés) ehhez tett,
és tesz hozzá módszert, szemléletet.
Közel 500 tréning van mögöttem, főként (de nem kizárólagosan) vállalati szektorban dolgozom, munkatársak, kékgalléros munkavállalók, középvezetők
és felsővezetők képzésével foglalkozom.

Elolvasom
Nyizsnyik Zsuzsanna

Nyizsnyik Zsuzsanna

HR menedzser, oktató

Nyizsnyik Zsuzsanna vagyok, a CBRE Hungary HR és Operációs Menedzsere. 

Munkáim során mindig is az emberi kapcsolatok (people menedzsment) állt a középpontban, érdekelt a pszichológia, coaching és a személyügy világa.
Ennek köszönhetően végeztem el a Pécsi Egyetem Humánerőforrás Menedzsment képzését, és mára HR és Operációs menedzserként segítem a cég és munkavállalók mindennapjait.
HR munkámban kiemelt szerepet képvisel az employee engagement, mint az első és számomra legfontosabb HR funkció.

Elolvasom
Nagy Andrea

Nagy Andrea

Brand Manager

Nagy Andrea vagyok, szabadúszóként dolgozom.

Coachként megszámlálhatatlan alkalommal formálok át egy nem tudom” választ,
egy szívből jövő, igazi válaszra.
Az egyéni fejlesztés mellett, az oktatás iránti vonzódásom megéléseként személyes márka-, és praxisépítés témákban vagyok oktató és mentor 3 éve, ahol eddig 85 coach-csal dolgoztam együtt egyéni és csoportos formában.

Elolvasom
Seres Nikolett

Seres Nikolett

Kommunikációs szakértő, tréner

Seres Nikolett vagyok, kommunikációs szakember, oktató, tréner és élményszakértő. Főállásban a Roche csapatát erősítem.

Több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezem a külső és belső kommunikáció, a PR, az elköteleződésnövelés és a munkáltatói márkaépítés területén. A Külker nemzetközi kommunikáció szakát követően 3 évnyi integrált ügynökségi tapasztalat után az elmúlt 9 évben több multi cég kommunikációs vezetőjeként szereztem széles körű tapasztalatot.

 

Elolvasom
Sári Anna

Sári Anna

Scrum Master, Tréner

Sári Anna vagyok, Scrum Master.

Munkám során agilis fejlesztőcsapatokat támogatok abban, hogy egyénenként és csapatként is hatékonyan és motiváltan tudjanak működni.
Hiszek abban, hogy ezt emberközpontúság és rugalmasság nélkül lehetetlen elérni – ezért is vonzanak annyira az olyan agilis módszertanok, mint a Scrum. Emellett coachként és családállító vezetőként, valamint trénerként is dolgozom.

Elolvasom
Kovács Nikoletta

Kovács Nikoletta

Humán- és csoportfejlesztő tréner, élménypedagógus

Kovács Nikoletta vagyok, pedagógus, élménypedagógus, humán-, és csoportfejlesztő tréner.

Munkám során alapvetés az élménypedagógia, a sajátélményen, tapasztalatokon keresztüli tanulás, a megélt élmények feldolgozásán keresztüli tanulás, s ennek beépítése a mindennapi életbe és tanításba.

 

Elolvasom
Nádházy Judit

Nádházy Judit

Tréner, coach és teamcoach, mediátor

Nádházy Judit vagyok, tréner, megoldásfókuszú coach és teamcoach, transzformatív mediátor.

Képzéseimet minden esetben az adott szervezetre, csoportra szabottan készítem elő, mert hiszek benne, hogy a csoport igényeinek, céljainak megfelelően tervezett - és helyben alakított - programok maradandó élményt nyújtanak, és lehetőséget adnak az egyéni fejlődésre, a közösség erejének megtapasztalására.

 

Elolvasom
Márton-Koczó Ildikó

Márton-Koczó Ildikó

ICF MCC, executive és team coach, szupervizor

Márton-Koczó Ildikó vagyok,
nemzetközileg minősített mester coach (ICF) és szupervizor (EASC).

Több, mint 4000 óra coaching van mögöttem, dolgozom egyéni coaching folyamatokban és csapatokkal, csoportokkal is. Fontos számomra a tudásátadás, így boldoggá tesz, hogy tíz éve veszek részt kezdő és már gyakorló coachok oktatásában.

Elolvasom
Fejesné Schubert Andrea

Fejesné Schubert Andrea

Képzésvezető, Life Coach

Schubert Andi vagyok, az Élet-Öröm Programok társalapítója,
sportedző, életvezetési tanácsadó, coach.

Az a szándékom, hogy képességeimmel, tapasztalatommal támogassam a mozogni, gyógyulni és tudatosságban fejlődni vágyó embereket, legyen szó akár céges tréningekről, az általunk szervezett szakember képzésről,
vagy akár egyéni tanácsadásról.

Elolvasom

Fejes János

Igazgató, ICF ACC Coach és Tréner

Fejes János vagyok, az Élet-Öröm Programok vezetője, ICF ACC coach és tréner.

Több, mint egy évtizede egyre szélesebb keretek között segítem
és támogatom a hozzám fordulókat abban, hogy az értelemmel bíró élet öröme,
és az elégedettség érzése jellemezze mindennapjaikat.

Rendszeresen vezetem az általunk megalkotott önismereti
és önfejlesztő tanfolyamokat, life, business és team coach,
valamint munkavállalói élmény szakértő képzéseket.

Elolvasom

Partnereink

Tesco
Novo Nordisk
Unipatika
Budapest Bank
Life1 Wellness
IJ Communication
Róbert Magánkórház
Axa Bank
SMP Kecskemét
MKB Biztosító
Yettel
Turbine
GE Power
Red Lemon
Gate csoport
DXC Technology